četrtek, 24. marec 2011

Zakaj bi se odločil za najem jadrnice, če jo lahko kupim?


To je vprašanje, ki si ga zastavi marsikdo, ki ima malo več pod palcem in išče primerne dejavnosti za katere bi porabil svoje premoženje.

Najbolje, da začnemo na začetku. Torej imate višek denarja in bi se radi razvajali s prestižnimi stvarmi. Nakup jadrnice je vsekakor primerna zadeva pa vendar je pametno razmišljati ali se nam izplača. 

Najprej pomislite koliko časa na leto nameravate preživeti na jadrnici. Če je odgovor manj kot mesec, potem se nakup jadrnice vsekakor ne izplača. Nova jadrnica praviloma letno izgubi 15-20% svoje vrednosti, kar pomeni, da investicija precej hitro izpuhti. Najem jadrnice pa nam omogoča, da za nizek znesek najamemo jadrnico kadarkoli in odidemo na brezskrbno jadranje. Za 4 tedne jadranja na leto bomo odšteli mnogo manj kot 8000€, kar je precej nizek strošek, glede na to da lastna jadrnica na leto izgubi na vrednosti vsaj dvokratnik tega zneska.

Obenem pa najem jadrnice omogoča manj skrbi z vzdrževanjem in birokracijo, ni nam treba skrbeti za prezimitev in vzdrževanje jadrnice, ter jo lahko najamemo le kadarkoli brez kakršnih koli obremenitev. Za lastno jadrnico pa moramo ves čas skrbeti, jo vzdrževati in izgubljati živce s skrbjo za jadrnico.

Ko gre za najem jadrnice imate tudi možnost različne izbire jadrnic, tako se lahko na jadranje enkrat odpravite z manjšo drugič spet z večjo jadrnico. Odvisno od želja in ekipe, ki odide z vami na jadranje. Pri lastni jadrnici pa smo vezani na svojo jadrnico in tako nimamo možnosti prilagajanja velikosti le te.

Torej kot vidite je najem jadrnice mnogo bolj ugodna in priročna rešitev. Primerna za vsakogar, od tistih premožnejših pa do povprečnih posameznikov, ki jih veseli jadranje pa nimajo časa oziroma denarja za vzdrževanje lastne jadrnice.

1 komentar:

  1. Pozdravljeni, gospe in gospoda.

    Želijo, da se določi, da vaše finančne težave vseh vrst? Jaz sem posojilodajalec, priznano mednarodno za moja dejanja pomoči za podjetja.

    Imam ambicije, da bi vse ljudi v finančne težave.

    Prosim, da me kontaktirate po e-pošti za več informacij.
    socialne, moje obveznosti.
    E-pošta: clausetafilon@gmail.com

    Prisrčno.

    OdgovoriIzbriši