petek, 1. marec 2013

Prednosti preživljanja dopusta na jadrnici

Dopustovanje na jadrnici je poseben način preživljanja dopusta in obstaja mnogo razlogov, zakaj se za jadranje odloča vedno večje število ljudi, željnih aktivnega preživljanja počitnic.

Zakaj je jadranje tako priljubljena oblika preživljanja dopusta?

  • Zasebnost: Ena izmed zanilnosti jadranja je, da imate veliko stopnjo zasebnosti. Jadrnica je vaše osebno zatočišče na kateri ste le vi in vaši sojadralci. Nemoteno lahko počnete karkoli in nikogar ne boste motili, hkrati pa nihče ne bo motil vas.
  • Osebna izkušnja: Če ste novinec v svetu jadranja, bodo z vami na jadrnici tudi izkušeni jadralci, v primeru, da nihče iz vaše skupine ni izkušen, pa boste najeli skipperja, ki bo skrbel za nemoteno jadranje medtem, ko se boste vi sprostili. V primeru, da se odločate za jadranje v večjih skupinah, boste najeli tudi večjo jadrnico, zraven pa še ekipo, ki bo skrbela za njeno upravljanje, kuhanje, čiščenje in podobno. Odločitev je vaša, možno je jadrati z jadrnicami za 4 osebe ali tistimi za 12 oseb in več.
  • Fleksibilnost: Jadranje je zelo fleksibilna dejavnost, v hotelih imate določene ure za zajtrk, kosilo in razne aktivnosti, na jadrnici pa ste sam svoj vladar in se sami odločate kdaj boste počeli kaj in kam boste odjadrali jutri. Ni določenih urnikov, pravil, le razumeti se morate z ljudmi, ki so z vami na jadranju. Poleg tega sami določate vašo naslednjo destinacijo in lahko izbirate med sproščenim jadrnjem ali pa aktivnejšim jadranjem, kjer preizkušate plovilo in doživljate adrenalin, medtem ko vas poganja veter.
  • Aktivnost: Na jadranju lahko počivate in se sporščate ali pa ste bolj aktivni in obiščete več krajev, plujete z vetrom, ribarite, si ogledujete morske znamenitosti in ste ves čas v premikanju. Na vas je odločitev kakšnega dopusta si želite. Z jadrnico je možno v kratkem času obiskati mnogo otokov in si ogledati njihovih znamenitosti, kar je mnogo bolj zanimivo, kot obisk otokov z ladjo ali trajektom, kjer ste odvisni od uradnih urnikov prevozov po morju.

Jadranje ni za vsakogar, tisti, ki imate radi le poležavanje na plaži za 2-3 tedne boste to počeli še naprej, tisti, ki pa bi radi doživeli več, imeli aktivne počitnice in ste pripravljeni na dogodivščine pa boste vsekakor neznatno uživali na jadranju.

Ni komentarjev:

Objavite komentar